درمان سیاتیک

درمان سیاتیک :

عصب سیاتیک بزرگترین عصب اندام تحتانی است .این عصب همانند یک کابل اصلی برق است که از به هم پیوستن ریشه اعصاب کمری تشکیل میشود .این عصب پس از گذشتن از لگن خاصره (ناحیه پشت باسن ) به پشت ران ، سپس پشت زانو میرسد و از کنار ساق تا کف پا امتداد می یابد .نقش اعصاب انتقال حس (گرما ،سرما ،درد ، لمس و…) و حرکت از اعصاب و عضلات و مفاصل به نخاع و مغز میباشد . لذا هنگامی که اعصاب در هر نقطه ای از بدن تحت فشار قرار بگیرد شاهد درد،بی حسی ،گزگز و مورمور و ضعف عضلانی در نقاط مختلف بدن می باشیم.

 

بدلیل اینکه عصب سیاتیک اندام تحتانی را عصب دهی میکند فشار بر روی این عصب باعث درد های تیر کشنده و گزگز و بی حسی و ضعف عضله در مسیر این عصب ۰از باسن –پشت ران –کف پا ) میشود .

درد سیاتیک چگونه بوجود می اید :

معمولا عصب سیاتیک بدلیل فشار دیسک های بی مهره ای بر ریشه اعصاب در ناحیه کمری و یا فشار عضلات و بافت های نرم در ناحیه لکن و یا ران بوود میاید .پس همیشه دلیل سیاتیک بیرون زدگی و یا پارگی دیسک های بین مهره ای نبوده و کوتاهی عضلات و یا گیر افتادگی عصب نیز میتواند باعث این درد شود .

تشخیص :

قبل از انجام هرگونه تصویر برداری مانند رادیولوژی و ام ار ای بیمار مبتلا به درد سیاتیک نیاز به معاینه دقیق دارد . این معاینه با کسب تاریخچه دقیق بررسی نحوه حرکت اندام تحتانی –قدرت و طول عضلات و رفلکس های نخایی و معاینات اختصاصی ارتوپدی انجام میشود . در صورت وجود هرگونه شبهه توسط درمانگر تصاویر MRI نوارهای عصب و عضله ،رادیولوژی میتواند به تشخیص دقیق تر عارضه عصب کمک نمایند.

درمان :

هدف درمان مشخص است برداشت فشار از روی عصب سیاتیک لذا جه درمان عت اصلی درد باید شناسایی شود پس معاینه و تشخیص دقیق و درست اولین و مهم ترین مرحله درمان است.نقاط مختلفی که به دلایل گوناگون فشار مکانیکی بر روی عصب اعمال می کند را می یابیم . با آزاد سازی آنها مطمئن می شویم که عصب می تواند به راحتی بین بافت نرم اطراف حرکت کرده و آزاد باشد.

آیا شما ثبات کافی در عضلات تنه و هسته مرکزی بدن جهت حفظ راستای ستون فقرات گردن و کمری را دارید؟

جهت افزایش قدرت ستون فقرات ما می توانیم به شما کمک کنیم!

ما چگونه می توانیم به شما کمک کنیم؟

اقدام اولیه یافتن علت و نوع درد سیاتیک شماست.پس یافتن نقاط ضعف زنجیره های حرکتی و کوتاهی های عضلانی است که نیاز به باز آموزی دارند.درد سیاتیک یک عارضه آزاردهنده است لذا برای پیشگیری از پیشرفت آن ما باید به شما کمک کنیم تا آن را مدیریت کرده سپس از بین ببرید و مهم تر از همه از بروز مجدد آن جلوگیری نماییم.

تغییر عادات روزمره:

نحوه زندگی یکی از دلایل ابتلا به درد سیاتیک است.عدم تقارن بدن هنگام ایستادن و یا نشستن که به مرور زمان در بدن اکثر افراد به وجود می آید می تواند فشار زیادی را بر بافت های پیرامون عصب وارد آورده و باعث گیر افتادگی عصب شود.اگر عصب سیاتیک شما بدلیل نحوه نشستن،ایستادن و راه رفتن و کار کردن شما تحت فشارات ما به شما کمک میکنیم!

آیا عضلات ستون فقرات شما به اندازه کافی قدرت حفظ راستای کمر ،پشت و گردن را دارند؟

پس از ارزیابی دقیق ما میتوانیم این توانایی را در شما ایجاد کنیم